Szumas Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Czy można podlewać wodą dejonizowaną czy jest jakas znaczaca różnica w stosunku do destylowanej? mam swobodny dostęp do jednej jak i drugiej więc pytam z czystej ciekawości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Do roślin destylowana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 ale dlaczego? bo wszyscy tak mówią czy są ku temu powody? przecież normalnie nie pada z nieba czyste H2O Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Ale jak wiesz u nas woda jest bardzo zanieczyszczona. Ja sam też nie piję wody takiej z kranu. Tylko z filtra RO. A po drugie inny skład ma woda padająca z nieba a inna lecąca z kranu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Female_Raziel Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Przypominam, ze picie czystej wody (o twardosci 0) wypłukuje z organizmu minerały, wiec az takie zdrowe to nie jest. Kilku sportowców od tego umarło. Destylat w teorii powienien być czystym H2O. W praktyce troche minerałów zostaje, wiec by sie ich pozbyc uzywa sie żywicy jodowymiennej do dejonizacji. Poprostu dwie rozne rzeczy sa do usuniecia. Ja leje wode z dzbanka Brity. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Female_Raziel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 czyli jak mam wodę dejonizowaną czyli pozbawioną soli mineralnych to jest ok ? wleje te 5l potem wezmę destylat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Dejonizowana może być jak najbardziej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi